2007. december 23., vasárnap

moreton island


Megérkeztem. A világ 3 legnagyobb homokszigetéről (a Fraser a legnagyobb). Mindenem tiszta homok. Megfürödtem de, még most is szúr. Áááhhh







Szombaton reggel indultunk, én elég meggyötörten (sikerült egy kőkemény egy órás alvást produkálnom előző éjjel). Jármű megint ilyen 4 kerék meghajtásos csoda. Most azonban a lehető legzsúfoltabban voltunk. Megmozdulni se lehetett. Indulás, másfélóra kompozás. Mellettem egy brazil csaj. Ilyen szőrös kezű (fekete bozontos) szörnyet még nem láttam….





Érkezés. Camping körülmények. Aha szeretek, már kempingezni. Koszos nagyon nem higénikus minden. Mindegy. Aztán sanboardingoltunk. Ilyen homokbuckáról csúszkáltunk, lefele deszkán. Elég sok homokot ettem. Állítólag egészséges.








Vicces egyébként. Az első 3 csúszásig.. Utána elgondolkozik az ember, hogy miért nem lehetet valami liftet építeni ide (európai megoldások?). Homok hegyet mászni nem vicces…



Gyors gyümölcsös ebéd (vazzz. Én fejlődésben lévő szervezet vagyok. Nekem hús kell. Rá is kérdeztem. Aztán kaptam valami csoffadt szalámit)

Délután. Búvárkodás…. AHA. Kipróbáltam. Hát búvárkodjon akinek hét anyja van!. Már amikor ezt a feszülős cuccot fel kellett vennem akkor elegem volt. A békatalp törött, alig bírok előre haladni. Megérkezünk a hajóroncsok közé. Semmit nem látok. Cserébe minden második lemerülésnél iszom egy kis sós vizet a csövön keresztül (a homoknak jobb íze van!).
Szenvedés. Aztán néhány hal arra úszik. Ilyen szürke koralok a hajóroncs oldalán… Rocknroll. Nem tudom értékelni valahogy. Mikor a partra értünk kicsit számon kérően azért megkérdeztem, hogy ez mi volt. Kiderült, hogy állítólag áramlás van és azért nem láttunk semmit mert zavaros a víz. Az. Hú de jó. Megérte. Én többet fel nem öltöm ezt a maskarát.




Este kaja, szendvicsek. Valami bulit akartak csinálni, én jó gyorsan leléptem. Nem akartam tanár nénikkel bulizni valahogy. Az óceán hozta a formáját. 4 órát figyeltem este. Gyönyörű. Hangos, hatalmas.





Alvás. Hajnalba valami nem stimmel. Felkelek. Pocsolya sátorban. Jóbarátom az eső ismét megérkezett. Hirtelen azt hittem megint ifjú titán vagyok és valami fesztiválon pudválkodom. Kinézek a punkok sehol. Kicsit csalódott is voltam. Na a sátorozni se szeretnék soha többet. Vizes hálózsába aludni nem vicces.




(ez az úgynevezett fűfa)


Másnap eső. Megint Homokos, vizes nap. A kék lagúna nevű tó, az azért remek volt meg legfőbbképpen meleg. A többit próbálom törölni. Nyomorogni a kocsiba, kilátóba mászni fel úgy, hogy az idő ködös. Értelmes. Aludni a víztől meg a rázkódástól lehetetlen. Csak otthon szeretne lenni az ember…




Kompon hatalmas alvás. Még egy kis nyomorgás és itt is vagyok.


Hát kedves Mindenki!... Boldog karácsonyt és lugosiban gazdag újévet Mindenkinek!


3 megjegyzés:

sowi írta...

azert a hisztidet leszamitva nem lehetett egy rossz buli, Boldog Karacsonyt koton bekaember :)

Névtelen írta...

ha még nem tiltottak volna le a barátikör ingyen sms-ről, mert valami pornósztár képét raktam fel az igazolványképem helyett, akkor én is sms-ben kívánnék boldogat meg békéset. Így viszont maradt ez.

szóval boldogat meg békéset!

Unknown írta...

Akkor én is ide Neked Boldog mindent, és irígy is lennék rád, hogy milyen jó kis pancsi miegymás ha nem tudnám, hogy dolgozol is mellette..((